Inspiratiebronnen

Wat is het?

We hebben allemaal inspiratiebronnen. Mensen die voor ons een voorbeeld zijn. Mensen waarvan je denkt: “Zo zou ik ook willen zijn”. Mensen die je bewondert. Met deze werkvorm sta je hier bij stil en kijk je hoe dit je kan inspireren in je eigen proces. Je kan deze oefening doen voor jezelf, maar hij is ook heel leuk om te doen in groepen als kennismakingsoefening of bij een groep die elkaar al langer kent om juist eens wat anders van elkaar te laten zien.

Hoe werkt het?

 

Haal eens iemand voor de geest waar je groot respect voor hebt of had. Dit kan iemand zijn uit je eigen leven, die je van dichtbij hebt meegemaakt. Een leidinggevende. Een leraar, een trainer. Vroeger op school, bij het sporten, in je vrije tijd of op je werk. Maar het kan ook een bekend persoon of personage zijn.

Beschrijf die persoon eens. Noem drie woorden die het meest kenmerkend zijn voor die persoon.

Kijk eens naar deze woorden.

Dit zijn eigenschappen die jij aantrekkelijk vindt. En jij hebt ze in je! Daarom vallen ze je bij een ander op. Je herkent ze omdat je ze van jezelf kent. Misschien onbewust, maar nu niet meer.

Je kunt ermee aan de slag. Je kan ze ontwikkelen. Je kan anderen ervan laten meegenieten. Met anderen omgaan zoals jij het ooit fijn vond dat iemand met jou omging. Of als je zit met een lastig vraagstuk, dan kan je jezelf de vraag stellen. Wat zou “….” doen in deze situatie. Probeer het. Je wordt er nooit slechter van.

Wat levert het op?

Zelfinzicht, vertrouwen in de groep en energie om samen aan de slag te gaan.

preloader